Over serious request 2017-11-08T14:15:47+00:00

Over ons

In de week voor Kerstmis haalt NPO 3FM samen met heel Nederland en dus ook Culemborg geld op om ouders en kinderen te herenigen. Wereldwijd zijn meer dan vier miljoen familieleden elkaar kwijt door een ramp of conflict. De acties van Serious Request zijn er altijd voor stille rampen. In Culemborg wordt Glazenhuis Culemborg georganiseerd om bij te dragen aan Serious Request 2017!

Geefvoorbeelden

  • Voor 3 euro kan een kind via het Rode Kruis een bericht naar zijn of haar familie sturen.
  • Voor 5 euro kan een kind contact opnemen met zijn of haar familie. Voor 50 euro wordt een kind dat vermist was, voorbereid op zijn of haar terugkeer naar huis. Dit wordt o.a. gedaan door het verlenen van een starterskapitaal of –kit dat zijn of haar leven helpt op te bouwen.
  • Voor 300 euro kan het Rode Kruis een kind terugbrengen naar zijn familie, ook als het kind in een heel ander gebied of land gevonden is.
  • Voor 445 euro kan het Rode Kruis een wereldwijde zoektocht naar een vermist familielid starten.
  • Voor 10.000 euro kunnen er vier nieuwe motoren aangeschaft worden waarmee Rode Kruis-hulpverleners vermissingsberichten kunnen verspreiden in een gebied

Feiten en cijfers

  • Er zijn meer dan 1 miljoen vermiste personen geregistreerd bij het Rode Kruis. De meeste mensen worden gezocht door meer dan drie familieleden. Dat betekent dat wereldwijd zo’n 4 miljoen ouders en kinderen elkaar kwijt zijn.
  • De afgelopen twee jaar zijn er ruim 30.000 opsporingsverzoeken geregistreerd bij het Rode Kruis, waarvan 9.000 kinderen.
  • Het aantal opsporingsverzoeken voor kinderen is de afgelopen jaren met ruim 20 procent toegenomen. Dit komt onder andere door het groeiend aantal mensen dat op de vlucht is en door de toename van het aantal (natuur)rampen.
  • Het komt vaak voor dat familieleden elkaar op de vlucht kwijtraken. Wereldwijd zijn er 65 miljoen mensen die hun huis achter moeten laten. Dat zijn 24 mensen per minuut. Meer dan de helft daarvan is jonger dan 18 jaar. Dat betekent dat zo’n 12 kinderen per minuut hun huis moeten uitvluchten.

Doet u mee?

Wanneer u een actie voor het Glazenhuis Culemborg gaat doen, dan willen wij dat natuurlijk graag weten. Dan kunnen we die actie gaan melden op onze website en Facebookpagina, zodat nog meer mensen hun steentje aan uw actie bij kunnen dragen.

Ik wil mij inschrijven